دستگاه سی پپ وسیله ای کاربردی در درمان بیماران مبتلا به سندرم اختلالات تنفسی است که کیفیت خواب بیماران را بهبود می دهد. دستگاه سی پپ مناسب ترین درمان غیر دارویی برای مبتلایان به آپنه تنفسی است که بسیاری از مشکلات بیماران را برطرف می کند. افراد مبتلا به اختلالات تنفسی در خواب، بین ۵ تا ۱۰۰ وقفه تنفسی را تجربه می کنند که گاه بسیار آزاردهنده است و می تواند احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی را در بیماران افزایش دهد.
دستگاه سی پپ هوای فشرده مورد نیاز بیمار را وارد سیستم تنفسی کرده و از انسداد راه های هوایی تنفسی بیمار پیشگیری می کند. دستگاه سی پپ ساده از ۳ قسمت اصلی تشکیل شده و طرز کار بسیار ساده ای دارد.
طرز کار دستگاه سی پپ
موتور، شلنگ و ماسک تنفسی اصلی ترین قسمت های دستگاه سی پپ هستند. این دستگاه بدون نیاز به کپسول اکسیژن است و هوای اتاق را برای تنفس بیمار تا حد مطلوب فشرده می سازد.برای اطلاع از نفاوت سی پپ و بای پپ به مطالب قبلی مراجعه کنید.
الف- موتور سی پپ
یک کمپرسور کوچک و بسیار بی صدا، موتور سی پپ را تشکیل می دهد. در قسمت ورودی دستگاه، یک فیلتر برای جذب ذرات و غبار هوا دیده می شود که قابل تعویض می باشد. در دستگاه های جدید سی پپ مخزن آب کوچک و رطوبت ساز نیز در نظر گرفته شده که هوای خشک را برای تنفس بیمار مرطوب می کند.
ب- شلنگ سی پپ
شلنگ سی پپ در حدود ۶ فوت طول داشته و دارای قطر مناسب با خروجی دستگاه است. شلنگ وسیله ای برای انتقال هوا از دستگاه سی پپ به ماسک اکسیژن است . با توجه به طول شلنگ، امکان استفاده از سی پپ با فاصله مناسبی از تخت خواب بیمار میسر است.
ج- ماسک سی پپ
در همه دستگاه های سی پپ ماسک تنفسی برای بیمار وجود دارد ولی شکل و اندازه ماسک متفاوت است. ماسک تنفسی به صورت مستقیم با بیمار در تماس است و باید به اندازه کافی راحت باشد. بالش بینی، ماسک بینی و ماسک صورت متناسب با فرم چهره و در اندازه مناسب به فروش می رسد. در واقع هر ماسک برای استفاده اختصاصی بیمار بیشترین کارایی را دارد و ممکن است مناسب فرد دیگری نباشد
نظرات
ارسال یک نظر